Nieuws & projecten 

voorpagina 5.jpg
bungalowpark.jpg
IMG_1356.JPG
IMG_1337.JPG
IMG_1350.JPG
IMG_1346.JPG
IMG_1341.JPG

Aanpassing buitenterrein

Maart 2015

 

Lentis, eigenaar van o.a. de locatie Heymanscentrum aan de Henri Dunantlaan in Groningen heeft Vertisol een ontwerp laten maken voor de upgrading van het buitenterrein. Nadat het ontwerp aan de gebruikers is gepresenteerd en door hun was goedgekeurd is in eerste instantie begonnen met de aanpak van de binnentuin. Daarna is de beschutte buitentuin inclusief dierenweide aangepakt. In de buitentuin is o.a. een draaibare rolstoelvriendelijke plantenbak en een beweegstoestel geplaatst welke feestelijk is geopend door Olga Commandeur.

 

Op dit moment zijn we bezig met de modernisering van de entree.

KBM

Vanaf 2013 t/m 2015

 

Bij KBM Alloys Delfzijl heeft Vertisol in 2013 de 1e fase van de uitbreiding voor hun rekening genomen. Dat is zo goed bevallen dat we ook gevraagd zijn om de  2e  fase van de uitbreiding uit te voeren. Nadat in 2013  een tweetal nieuwe bedrijfshallen zijn gebouwd is in 2014 een extra ingang inclusief opstelplaats voor vrachtwagens gerealiseerd. Daarna hebben we de  verharding rond de fabriekshallen vervangen en is een nieuwe fietsenstalling geplaatst.

 

We zijn onlangs begonnen met de 2e fase van de uitbreiding. De verwachting is dat de nieuwe bedrijfshal inclusief de infra in september 2015 in gebruik zal worden genomen.

IMG_1301.JPG
IMG_1308.JPG
IMG_1318.JPG
IMG_1313.JPG
IMG_1320.JPG

Informatiebijeenkomst 'Onkuidbeheer anno 2015'

2015

 

Op 10 maart 2015 hebben wij samen met Ecostyle en Empas in Marum een informatiebijeenkomst gehouden voor groenbeheerders van  gemeenten en provincie. Dat er iets moet veranderen in de manier van onkruidbestrijding is geen nieuws meer. De wetgeving m.b.t. onkruidbestrijding staat ter discussie, er zijn nieuwe technieken en er is kennis rondom een geïntegreerde aanpak.

 

Peter van Welsum hield deze dag een lezing over “Waarom integraal beheren?”. Ook werden de resultaten besproken van de diverse praktijkproeven die in 2014 zijn uitgevoerd bij de gemeenten De Marne, De Friese Meren, Harlingen, Oldambt en Slochteren. In deze gemeenten zijn pilots uitgevoerd met zowel de heetwatermethode en Ultima.

 

Voor mensen die geïnteresseerd zijn kunnen we de sheets van die dag mailen.

Provincie Groningen

Vanaf 2015

 

In opdracht van de Provincie Groningen zijn door ons 164 bomen geplant langs de Rijksweg 969. Dat is de weg van Blijham naar Bellingwolde. De bomen, bestaande uit een breed assortiment, zullen allemaal worden voorzien van gietranden.

 

De komende 3 jaar heeft Vertisol het onderhoud van de bomen in beheer.

dorpslint Schilwolde-Hellum.jpg
dorpslint Schilwolde-Hellum 3.jpg
dorpslint Schilwolde-Hellum 2.jpg
dorpslint Schilwolde-Hellum.jpg

Dorpslint Schilwolde-Hellum

Najaar 2014

 

Het project Groene Linten van Landschapsbeheer Groningen is in het najaar van 2014 gestart. Als pilotlocatie is in samenwerking met de gemeente Slochteren het lint Schildwolde-Hellum gekozen. Het doel van het project is het versterken van kwaliteit van het groen in beide dorpen.

 

In dit kader is Vertisol gevraagd circa 400 bomen langs de Hoofdweg van Hellum naar Schildwolde te “ploffen” en te injecteren met Perliet. Voor deze werkzaamheden moest de spuitlans worden aangepast.

 

De werkzaamheden zijn in oktober 2014 uitgevoerd.

© 2015 Vertisol Omgevingsbeheer en Inrichting BV

  • LinkedIn Clean