top of page

Social Return

Social Return 

 

Bij de uitvoering van onze projecten zijn we ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. In onze bedrijfsvisie maken wij een bewuste keuze om een balans te bereiken tussen de mens, milieu en maatschappij. Vertisol is zich bewust van haar maatschappelijke positie en verantwoordelijkheid in de regio en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.

 

De sociale sector staat voor bezuinigingen en mensen met een toch al sociaal zwakkere positie hebben alle ondersteuning nodig die je ze kunt bieden.

 

Alternatief:

De bezuinigingen in de sociale sector brengt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in gevaar. Aan  het principe van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kan op verschillende manieren inhoud aan worden gegeven. Werkzaamheden in het openbaar groen lenen zich hiervoor bij uitstek. Dat is dan ook de reden geweest dat Vertisol een aantal jaren geleden een samenwerkingsverband is aangegaan met een SW bedrijf uit onze regio. Dit heeft er in geresulteerd dat er inmiddels 17 medewerkers met een SW-indicatie bij ons zijn gedetacheerd waarvan er 3 een vast contract hebben gekregen. In 2014 zaten wij dan ook op een SROI van 17,4 %.

 

Wij geven deze medewerkers een kans  zich te ontwikkelen op een duurzame deelname aan de arbeidsmarkt en werken hierbij samen met (regionale) opleidingsbedrijven, gemeenten, SW-bedrijven en het UWV.

 

 

Social Return

Met de 17 medewerkers werken we onder meer voor een aantal gemeenten. Voor deze gemeenten verzorgen we het complete groenonderhoud.

 

 

 

 

 

 

bottom of page